Ved indskrivningen til landsmødet skal deltagerne vælge mellem fem workshops:
1) Synlighed
2) Aktiviteter og uddannelse
3) Internationalt
4) Politik i børnehøjde
5) Organisering
Lørdag eftermiddag går landsmødets deltagere ud i de fem workshops, og en ordstyrer guider gruppen igennem debatten.
Søndag formiddag fremlægger de fem workshops deres forslag, hvorefter landsmødet kan godkende eller forkaste dem.
Forslag til målprogram for 2018-2020
De fem emner er udvalgt af hovedbestyrelsen og danner rammerne for målprogrammet, som landsorganisationen skal fokusere på de kommende år.
Det er op til deltagerne på workshoppen, om de vil ændre i det foreslåede, eller tilføje noget helt nyt. Målet er, at vi får et enkelt og overskueligt målprogram med 3-5 mål under hvert emne.
1) SYNLIGHED
DUI-LEG og VIRKE vil have en tydeligere profil både internt i organisationen og eksternt over for samarbejdspartnere og samfundet. Ved at have en kernefortælling, har vi et fælles grundlag at stå på i vores mangfoldighed som organisation.
Det gør vi ved at…
– Organisationen får udarbejdet en kernefortælling, som bruges på sociale medier, i taler, artikler mm.
– Vi udarbejder en række værktøjer, såsom designmanual, merchandise-katalog og forslag til konkrete tiltag, de lokale afdelinger kan gøre for at brande sig bedre.
– Vi indgår i strategiske samarbejder med andre organisationer, hvor igennem vi kan brande os og gøre os synlige – både på landsplan og lokalt.
2) AKTIVITETER OG UDDANNELSE
Aktiviteterne i DUI-LEG og VIRKE er præget af tradition, det giver meget til fællesskabet. I den kommende periode skal aktiviteterne nytænkes, således at vi får fokus på den forskellighed, der er i organisationen.
Det gør vi ved at…
– Organisationen skal styrke aktivitetsudvalget, således de kan igangsætte en udviklingsproces af de lokale, regionale og landsdækkende aktiviteter.
– Udvikling af hjælp til medarbejderne, således at de bliver klædt på at udvikle aktiviteter og møde vores medlemmer der hvor de er.
– Styrke samarbejdet med de nordiske lande for eksempel med udveksling.
3) INTERNATIONALT
Solidariteten på tværs af landegrænser har længe været i fokus for vores organisation. Vi er en del af en international bevægelse gennem IFM-SEI og ABN, samt vi har vores eget solidaritetsarbejde gennem Børn Hjælper Børn Fonden. Det er vigtigt, at vi får sat børnenes vilkår og mulighed for udvikling på vores dagsorden både internationalt og internt i vores organisation.
Det gør vi ved…
– Gennem vores nyvalgte medlem af control commissionen i IFM-SEI at få italesat, at dagsordenen om børnenes rettigheder skal styrkes internationalt.
– Styrke samarbejdet på tværs af grænserne i Norden gennem ABN, så vi sammen får en stærkere stemme i debatten.
– Børn Hjælper Børn Fondens arbejde skal spredes mere ud over landet, så de mindste DUI’ere får en oplevelse af at gøre en forskel for andre.
– Etablering af flere ’solidaritetsafdelinger’, som støtter projekter gennem Børn Hjælper Børn Fonden.
4) POLITIK I BØRNEHØJDE
Børnenes rettigheder er og skal være et kæmpe fokus for vores organisation. Derfor er det vigtigt for DUI, at vi får sat børnenes vilkår og mulighed for udvikling på dagsorden, for børn skal se, høres og inddrages. De skal havde indflydelse på ejet liv, og alle børn har ret til en god barndom. FN’s Børnekonvention er fundamentet for DUI-Leg og VIRKEs arbejde.
Det gør vi ved…
– At sætte børns grundlæggende rettigheder på dagsorden i alt vores virke både internt og eksternt.
– At kæmpe for at FN’s Børnekonvention bliver en del af dansk lovgivning.
– At komme med nye svar på, hvordan børns rettigheder for beskyttelse mod krige, vold, misbrug og udnyttelse kan sikres.
– At kæmpe for børns ret til medbestemmelse, indflydelse, deltagelse og ytringsfrihed i DUI og resten af det danske samfund.
5) ORGANISERING
Fællesskabet er det vigtigste i organisationen, og DUI-LEG og VIRKE er opbygget af selvstændige og unikke afdelingerne på tværs af landet. Det er vigtigt, at vi organiserer os, så medlemmer oplever en organisation, hvor der er mulighed for at den enkelte kan udvikle sit unikke potentiale, og hvor man oplever man er en del af noget større.
Det gør vi ved at…
– Organisationen understøtter afdelinger med de formelle opgaver, så fokusset kan være på aktiviteter.
– Organisationen får udarbejdet en app/hjemmeside, hvor det bliver muligt at se, hvilke aktiviteter de enkelte udbyder og dermed sikre at de nye ideer får mulighed at sprede sig i organisationen.
– Understøtte arbejdet med at etablere aktivitetsfællesskaber i landet på tværs af afdelinger.
– På sigt skal vi gerne se, at afdelingerne får mere samarbejde på tværs af landet.