Når spil tager overhånd

21. januar 2020

Omkring 31.600 unge er i fare for at udvikle ludomani. Derfor bakker DUI op om DSU’s krav om mere regulering af spilmarkedet

 

Selv om DUI og DSU gennem DUF-tilskud får penge fra danskernes spil, så bør spilmarkedet reguleres mere.

”Vi er nødt til at tage det alvorligt, at mange unge er i farezonen for at udvikle risikobetonet adfærd i forhold til pengespil. Derfor bakker vi op om det ny udspil fra DSU,” siger Ann Urbrand, formand i DUI.

 

Til kamp for et ansvarligt spilmarked

DSU lancerede udspillet den 14. januar. Her var Frederik Vad Nielsen og Mads Hvidbjerg på Christiansborg for at aflevere udspillet til Socialdemokratiets folketingsgruppe og ministre.

Til kamp for et ansvarligt spilmarked, hedder udspillet, som blandt andet kræver mere hjælp til de ramte samt et forbud mod reklamer for spil.

 

OK at købe en Lottokupon

Hverken DUI eller DSU vil tage fornøjelsen fra de danskere, der af og til køber en Lottokupon eller et skrabelod.

”Det skal fortsat være muligt at spille, og ingen skal skamme sig over at håbe på den store gevinst. Men vi skal gøre noget for at hjælpe dem, hvor spillet har taget overhånd,” understreger Ann Urbrand fra DUI.

”Spilbranchen skal ikke have lov til at spekulere i at lokke unge ud i et spilmisbrug. Derfor har vi brug for mere regulering,” understreger hun.

 

Klik her, hvis du vil læse hele udspillet fra DSU

 

Klik her, hvis du føler, at din lyst til spil har taget overhånd – eller hvis du bare vil vide mere om ludomani