I takt med at verden bliver mere og mere digital, er det en efterspurgt evne at kunne forstå hvordan teknologi og programmering fungerer – det hjælper LEGO® MINDSTORMS® EV3 dig med at forstå på en simpel og legende måde.
Når du hører ordet programmering, er de første ord du tænker på nok ikke sjov og nemt at forstå. Det laver LEGO om på med konceptet MINDSTORMS. I MINDSTORMS har du en minicomputer og en række sensorer og motorer, som du kan indstille til at bevæge sig på lige præcis den måde du gerne vil.
Du kan lave forhindrings-baner, få minicomputeren til at aflæse farver eller kører racerløb – kun fantasien sætter grænser.
I den 2 minutter lange video herunder, kan du få en god fornemmelse af hvad LEGO® MINDSTORMS® EV3 går ud på.
Hvordan kommer jeg i gang?
Der findes både en “home edition” og et “core sæt”. Core sættet kan væsentligt flere ting, og det er også muligt at tilføje en udvidelsespakke. “home edition” kan findes her til 2.399 kr. “core edition” kan findes her til 2.899 kr. udvidelsespakken kan findes her til 1.199 kr. Det anbefales at i er 1-4 personer om et sæt.
I pakken finder du alt du skal bruge for at komme i gang. LEGO® MINDSTORMS® EV3 bruger et batteri der kan genoplades, og hvis ikke du har tid til at vente på det, kan du have normale batterier ved hånden.
Foruden pakken, kan du downloade en gratis app til din tablet eller bruge din computer. Du kan også dele dine programmeringer med dine venner.
Mangler du den gode ide til et byggeprojekt, kan du bruge en af de mange byggemanualer som du finder her.
Du kan også finde byggevideoer og flere introduktionsvideoer på YouTube, du søger bare efter ‘LEGO MINDSTORMS EV3’.
Hvilke aktiviteter skal jeg lave med LEGO® MINDSTORMS® EV3?
LEGO® MINDSTORMS® EV3 fungerer både rigtig fint til afdelingsaften, eller til en hel weekend med programmering. Du kan bruge et par aftener på at introducere konceptet og efterfølgende bygge ugens udfordringer på med træning og med en udfordring. På programmerings weekenderne, kan i sætte alt det i har lært sammen, og udføre større projekter.
Få hjælp til fundraising og instruktion
Der findes forskellige puljer, hvor du kan søge støtte til jeres programmeringsaktiviteter.
Skriv til Udviklingskonsulent Tobias Simonsen på tobias@dui.dk eller på 61262596, så hjælper han med fundraising og planlægningen af de første afdelingsaftener.